headlinenieuwtestdef
home

Met OutSight naar Maleisie

calamiteitenfonds

Vervoer in Maleisie

In Maleisië maken we gebruik van verschillende vormen van vervoer. Op de Peninsula zijn de wegen uitstekend en maken veel reizigers een rondreis per huurauto. Ook rijden hier uitstekende bussen rond, met name handig als je liever niet zelf auto wilt rijden. Op Borneo zijn bijna geen wegen en maak je veelal gebruik van de vele binnenlandse vluchten. Het is natuurlijk ook mogelijk om een gedeelte van je reis met een huurauto te doen en verder gebruik te maken van een traject per luxe touringcar of binnenlandse vlucht. We adviseren je graag wat de beste manier is om jouw route te maken!

 

rondreizen per huurauto
Maleisie- huurauto, Cameron HighlandsDe wegen in Maleisië zijn uitstekend en men kent een duidelijke bewegwijzering, het is dus prima mogelijk om per auto een rondreis door Maleisië te maken. Denk er wel aan dat men links rijdt in dit land. Met je eigen auto kun je zelf bepalen waar en wanneer je wilt stoppen om bijvoorbeeld een van de vele plantages te bekijken of te lunchen bij een wegrestaurant. Als je ook een bezoek aan Singapore wilt brengen, kun je rijden tot Johor Bharu helemaal in het zuiden van Maleisië, waar je de auto achterlaat bij het autoverhuurbedrijf en de dure ‘grensovergangstoeslag’ voor de huurauto niet hoeft te betalen.  In Singapore is het openbaar vervoer goed geregeld, en heb je de auto niet nodig!

 

per openbaar vervoer
In Maleisië maken we veelal gebruik van het uitstekende openbaar vervoer, het vasteland van Maleisië is prima te bereizen per openbaar vervoer: de busverbindingen zijn comfortabel. De langeafstandbussen met airconditioning zorgen dat je snel en comfortabel van de ene naar de andere plaats reist. De tickets hiervoor worden in het hotel overhandigd. Het vervoer van en naar het busstation en naar het hotel kun je eenvoudig zelf regelen met taxi`s die overal voor je klaar staan. Als je ook een bezoek aan Singapore wilt brengen, kun je gebruik maken van de directe trein tussen Kuala Lumpur en Singapore!

 

binnenlandse vluchten
Maleisie-binnenlandse vlucht2In het ongerepte Borneo maak je veelal gebruik van het uitgebreide netwerk van binnenlandse vluchten van Malaysia Airlines of van -voor de korte plaatselijke trajecten- boten die over de rivieren door de dichte jungle varen. Voor de langere afstanden zijn de binnenlandse vluchten ideaal. De meeste trajecten worden dagelijks gevlogen. Indien je de internationale vlucht met Malaysia Airlines hebt geboekt, is het mogelijk om de binnenlandse vluchten in hetzelfde ticket op te nemen en daardoor tegen een zeer voordelig tarief te boeken.