headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Maleisie rondreis 2: Hoogtepunten van Borneo

Kuching – Lemanak – Kuching - Bako National Park – Kuching – Mulu National Park - Kota Kinabalu – Kinabalu National Park – Kota Kinabalu - Sandakan – Kinabatangan – Selingan – Sepilok – Sandakan

19 dagen, 18 nachten

Prijs vanaf € 1555,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Maleisie rondreis - Orang Utan

Bij deze rondreis reis je bijna drie hele weken rond door Sabah en Sarawak op het ongerepte Borneo! Je verblijft eerst in de gezellige stad Kuching, maakt dan een boottocht en trekking bij de Lemanak rivier, je bezoekt het Bako National Park en de jungle van Mulu National Park.

 

In Sarawak reis je naar de indrukwekkende Mount Kinabalu, waar je wandelt langs de voet van de berg, je bezoekt de orang-oetans bij Sepilok en je relaxt op Selingan Island!


Dag 1: vertrek uit Amsterdam
Dag 2: aankomst op de luchthaven van Kuching, transfer naar je hotel
Dag 3: vanuit Kuching via de orang-oetans bij Semonggok naar Lemanak
Dag 4: Lemanak, junglewandeling & boottocht
Dag 5: terug naar Kuching
Dag 6: vertrek vanuit Kuching naar het Bako National Park, wandeling
Dag 7: Bako National Park, wandeling, terug naar Kuching
Dag 8: transfer naar het vliegveld, vlucht naar Mulu, bezoek aan de grotten
Dag 9: Mulu National Park, boottocht naar lokale stam en verschillende grotten
Dag 10: vlucht naar Kota Kinabalu
Dag 11: van Kota Kinabalu naar Kinabalu National Park
Dag 12: naar Poring Hot Springs
Dag 13: terug naar Kota Kinabalu
Dag 14: transfer naar vliegveld, vlucht naar Sandakan, transfer naar je hotel
Dag 15: van Sandakan via Gomantong caves naar Kinabatangan
Dag 16: per boot naar Selingan eiland
Dag 17: via Sepilok Orang Oetan reservaat terug naar Sandakan
Dag 18: transfer naar het vliegveld, vertrek uit Sandakan
Dag 19: aankomst in Amsterdam

Prijs vanaf € 1555,- p.p.

Inbegrepen: transfer van vliegveld naar hotel in Kuching, Kota Kinabalu en Sandakan, 13 hotelovernachtingen inclusief ontbijt, 2 overnachtingen in traditioneel longhouse  & 1 overnachting in eenvoudig guesthouse  (gedeelde, eenvoudige faciliteiten), vervoer volgens programma in een internationale groep & diensten van een Engelssprekende gids in Lemanak, Bako, Kinabalu NP, Kinabatangan, Selingan & Sepilok, maaltijden vanaf de lunch op dag 3 tot en met lunch op dag 5, maaltijden vanaf de lunch op dag 6 tot en met lunch op dag 7, maaltijden vanaf de lunch op dag 11 tot en met ontbijt op dag 13, maaltijden vanaf de lunch op dag 15 tot en met lunch op dag 17, excursie naar de grotten op dag 8, boottocht op dag 9, park entry permit Mulu en entreegeld Kinabalu Park en Poring Hot Springs

 

Niet inbegrepen: internationale vluchten , binnenlandse vluchten, transfers van en naar het vliegveld in Mulu (circa 2 euro per taxi per transfer), Malaysia Tourism Tax à 10 MYR (ca. 2 Euro) per kamer per nacht, ter plaatse te betalen, overige maaltijden, entreegelden, fooien, optionele excursies en persoonlijke uitgaven

 

Let op: de genoemde prijs is een vanafprijs. Afhankelijk van het seizoen kan de prijs voor de hotelovernachtingen iets hoger (of soms lager) zijn. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijgt je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Mee te nemen: goede wandelschoenen, sandalen, zwemkleding, regenjas, sweater/trui, zaklamp en anti-insectenmiddel.

 

Suggesties: het is ook mogelijk om naar Lemanak en Bako op privé-basis te gaan in plaats van in internationale groep. De toeslag hiervoor is € 50,- p.p. In Mulu kun je kiezen tussen een verblijf bij het Park Headquarters of in het luxe Mulu Marriot Resort. Als je hier interesse in hebt, geef dit dan door bij je reisaanvraag zodat we hier rekening mee kunnen houden.

Tijdens deze rondreis over Borneo verblijf je in prima, meestal sfeervolle hotels met eigen toilet/douche op de kamer. In Lemanak overnacht je in het gastenverblijf van een traditionele longhouse, een eenvoudige accommodatie! In Bako National Park verblijf je in een eenvoudig guesthouse, je slaapt met meerdere personen op een kamer en er zijn gedeelde faciliteiten.

 

OutSight biedt in een aantal plaatsen meerdere accommodaties aan, waardoor het vaak al tegen een kleine toeslag mogelijk is om te kiezen voor een hotel met meer comfort of juist een bijzonder hotel met een aparte sfeer. In je reisvoorstel kun je de standaard accommodaties afwisselen; af en toe een wat luxer verblijf of een bijzonder hotel verhoogt het reisplezier van de gehele reis!

 

We helpen je graag bij je keuze, en adviseren je over ligging en faciliteiten!

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Maleisië op Borneo.

 

Maleisie rondreis-Sandakan, Sabah Hotel Maleisie rondreis - Mulu, Marriot Maleisie - Kuching, Telang Usan, kamer

 

 

 

 

 

Dag 1: vertrek uit Amsterdam

 

Dag 2: aankomst op de luchthaven van Kuching, transfer naar je hotel
Op de luchthaven van Kuching staat de chauffeur al op je te wachten om je naar je hotel te brengen voor de eerste overnachting op Borneo. Je vindt in Kuching kleurrijke tempels, moskeeën en koloniale gebouwen, een levendige Chinese wijk en een kleurrijke schouwspel van kleine’sampan’ boten die op de rivier varen. Een must is het bezoek aan het Sarawak museum, een uitstekende voorbereiding op het vervolg van je reis.

 

Dag 3: vanuit Kuching via de orang-oetans bij Semonggok naar Lemanak
Vanmorgen word je rond 08.00 uur opgehaald bij je hotel voor de 4 uur durende rit naar de Lemanak River Jetty. Onderweg worden diverse stops gemaakt. Het eerste bezoek is het orang-oetanreservaat Semonggok, waar je kennis kunt maken met deze reuzen van het oerwoud. Ook een bezoek aan een typisch Dayak handelsstadje staat op het programma. Lunch in een lokaal restaurant in Lanchau.

 

Hierna stap je over in de longboat, en bereik je na circa 45 minuten het longhouse  waar je de komende dagen zult verblijven. Je verblijft in het eenvoudige gastenverblijf met gedeelde, primitieve sanitaire faciliteiten. In de middag heb je volop de gelegenheid kennis te maken met de bewoners van de longhouse en de dagelijkse werkzaamheden. Na het diner volgt een gezellige avond met dans en muziek.

 

Dag 4: Lemanak, junglewandeling & boottocht
Vandaag maak je verder kennis met de lokale tradities van de Dayaks, zoals een blaaspijpdemonstratie. Daarna wordt er een wandeling door de indrukwekkende jungle gemaakt, waarbij je meer kunt leren van de levensomstandigheden en tradities van dit volk. Vanmiddag ga je per boot verder stroomopwaarts de rivier op, tegen de stroomversnellingen in. Onderweg stop je voor een eenvoudige picknicklunch langs de rivier. Daarna stap je weer in de boot, stroomafwaarts op de terugweg naar je longhouse. Onderweg bezoek je nog een lokaal schooltje en een ander longhouse.

 

Dag 5: terug naar Kuching
Na het ontbijt stap je in de boot terug naar de steiger. Hier staat het busje te wachten en word je teruggebracht naar Kuching. Onderweg wordt er nog gestopt voor lunch in een lokaal restaurant. In Kuching kun je leuk wandelen over de levendige waterfront-boulevard met veel eettentjes.

 

Dag 6: vertrek vanuit Kuching naar het Bako National Park, wandeling
Vanmorgen vertrek je vanuit Kuching richting het Bako National Park. De rit duurt ongeveer drie kwartier en je rijdt door mooi groen mangrovebos. Je stapt daarna over op een boot, en vaart in circa 30 minuten naar het Nationale Park. Hier check je in bij je guesthouse en bezoek je het zeer informatieve bezoekerscentrum.

 

Na de lunch maak je onder begeleiding van een lokale gids een mooie wandeling door het mangrovebos, op zoek naar de Probiscus Monkeys (neusapen). Onderweg kom je ook verschillende andere diersoorten zoals krabben en hagedissen tegen. Hierna ga je terug naar het guesthouse voor het diner en de overnachting.

 

Dag 7: Bako National Park, wandeling, terug naar Kuching
Vanmorgen vroeg kun je voor het ontbijt op zoek gaan naar de vele vogels in Telok Assam Bay. Na het ontbijt beklim je onder begeleiding van een gids een plateau. De klim naar het plateau is intensief, maar de beloning is een overvloed aan prachtige planten. Je hebt hier de kans om de vleesetende ‘pitcher plants’ en andere (vleesetende) planten te kunnen bewonderen. Na de lunch reis je per boot en bus terug naar Kuching. Het is mogelijk om je verblijf in Bako met een dag te verlengen.

 

Dag 8: transfer naar het vliegveld, vlucht naar Mulu, bezoek aan de grotten
Vandaag word je naar het vliegveld van Kuching gebracht voor je vlucht naar Mulu. Na aankomst kun je op het vliegveld gemakkelijk een voucher kopen voor de korte taxirit naar het hoofdkwartier van het park. In de middag vertrek je voor een prachtige 3 kilometerlange wandeling over de ‘boardwalk’ naar de grotten. Je bezoekt de Lang Cave met veel stalagmieten en stalactieten, en de (veel grotere) Deer Cave met mooie kalksteenformaties. In de namiddag bezoek je het observatorium, waar het wachten is op de indrukwekkende zwermen vleermuizen die tegen de schemering de grotten verlaten.

 

Dag 9: Mulu National Park, boottocht naar lokale stam en verschillende grotten
Na het ontbijt vertrek je per longboat stroomopwaarts naar een longhouse van de Penan-stam. Een bewoner van deze longhouse neemt je mee naar de lokale markt (gesloten op zondag) waarna je weer in de boot stapt voor een bezoek aan de Wind Cave en Clearwater Cave. We raden je aan om ’s morgens vanuit het hotel een picknicklunch mee te nemen. Die kun je dan heerlijk opeten bij de bronnen van de Clearwater Spring, waar het ook mogelijk is om even te zwemmen. In de middag keer je terug naar naar Mulu voor de overnachting.

 

Dag 10: vlucht naar  Kota Kinabalu, transfer naar je hotel
Op de luchthaven van Kota Kinabalu staat een chauffeur op je te wachten om je naar het volgende hotel te brengen! Afhankelijk van de aankomsttijd kun je op onderzoek gaan en Kota Kinabalu verkennen, een moderne stad aan zee. Er is genoeg cultuur te zien zoals de Tua Pek Kong tempel, de Atkinson Clock Tower, de stadsmoskee en het Sabah museum. Als je souvenirs wilt kopen kun je struinen over de lokale markten.

 

Dag 11: van Kota Kinabalu naar Kinabalu National Park
Vanuit je hotel in Kota Kinabalu word je opgehaald om naar het Kinabalu National Park te gaan, het is ongeveer 2 uur rijden. Je hebt mooie uitzichten onderweg, vooral op de spectaculaire berg Mount Kinabalu. Omdat het park ongeveer 1600 meter boven zeeniveau ligt, is het een stuk koeler dan in Kota Kinabalu. Je maakt vandaag een wandeling in het park onder begeleiding van een gids om alle flora en fauna te ontdekken.

 

Na de lunch kun je een videopresentatie over het park bijwonen en aansluitend een wandeling door de botanische tuin met vleesetende planten en mooie orchideeën maken. ’s Avonds kun je vanuit de lodge genieten van een prachtig uitzicht over Mount Kinabalu.

 

Dag 12: naar Poring Hot Springs
Na het ontbijt volgt een transfer naar de Poring Hot Springs, ongeveer een uur rijden vanuit je lodge. In het park kun je prachtige wandelingen maken, en een wandeling over de hangende ‘canopyboardwalk’ mag natuurlijk niet ontbreken. Geniet daarna van een bad in het hete water van de bronnen, een ware ontspanning voor de spieren. In de middag ga je weer terug naar de lodge, waar je na het eten zelf nog een relaxte wandeling kunt maken op zoek naar het nachtleven rond de lodge.

 

Dag 13: terug naar Kota Kinabalu
Vandaag word je weer teruggebracht naar Kota Kinabalu waar je de stad verder kunt verkennen.

 

Dag 14: transfer naar het vliegveld, vlucht naar Sandakan, transfer naar je hotel
Vanuit je hotel in Kota Kinabalu word je naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar Sandakan. Na aankomst in Sandakan staat de transfer naar je hotel al op je te wachten.

 

Dag 15: van Sandakan via Gomantong Caves naar Kinabatangan
n de vroege ochtend word je opgehaald bij je hotel in Sandakan voor de reis naar de Gomantong grotten (circa 2 uur rijden). Daarna vertrek je naar de Kinabatangan River, waarvandaan je per boot naar de de lodge vaart. In de middag heb je de mogelijkheid om per boot op zoek te gaan naar Probiscis Monkeys (ook wel bekend als de neusapen), vogels en nog vele andere diersoorten.  Je dineert en slaapt vanavond in de sfeervolle lodge aan de rivier, middenin de jungle!

 

Dag 16: per boot naar Selingan eiland
Na het ontbijt reis je eerst naar Sandakan, en van daaruit per speedboot naar Selingan Island. Dit is een zeer klein, ongerept eiland met slechts 1 accommodatie.  Hier kun je lunchen en inchecken in het chalet waar je vanavond slaapt. ‘s Middags kun je heerlijk luieren op het strand of genieten van de onderwaterwereld tijdens een snorkeltrip. ’s Avonds ga je op zoek naar schildpadden die vaak op het strand hun eieren komen leggen.  Je dineert en slaapt vanavond in een eenvoudig maar sfeervol chalet op het eiland!

 

Dag 17: via Sepilok Orang Oetan reservaat terug naar Sandakan
Na het ontbijt vaar je terug naar Sandakan en bezoek je met de groep het beroemde Orang Utan Centre in Sepilok. Hier heb je de mogelijkheid deze indrukwekkende dieren van dichtbij te zien tijdens het voedermoment. Na dit leuke bezoek volgt nog een lunch in Sandakan, dan word je terug gebracht naar Sandakan voor nog een nachtje in het hotel. Heb je nog wat langer de tijd? Kies dan voor de strandbouwsteen naar het tropische eiland Lankayan.

 

Dag 18: transfer naar het vliegveld, vertrek uit Sandakan
Vandaag verlaat je Borneo en vlieg je terug naar Nederland

 

Dag 19: aankomst in Amsterdam, einde van deze rondreis

Prijs vanaf € 1555,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 22 bouwstenen »
Outsight
Vragen? Bel: 020-6702656

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider