headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Beste reistijd

Als beste reistijd voor Maleisië wordt over het algemeen de periode mei tot september aangeraden. Maleisië is een bestemming die je het hele jaar door kunt bezoeken, maar van medio oktober tot februari trekt de regentijd langs de oostkust van het vasteland. Er zijn bijna geen toeristen, er varen vrijwel geen ferry’s en veel hotels zijn helemaal gesloten. Borneo (Sabah en Sarawak) kun je het gehele jaar bezoeken maar als beste reistijd wordt de drogere tijd aanraden, van mei t/m oktober.

 

Klimaat
Maleisië heeft een tropisch klimaat en het is er altijd warm (tussen de 25 en 35 graden Celcius) en vochtig. Bijna elke dag valt er bijna wel een korte, hevige bui; meestal aan het einde van de dag. Er is in geen enkel deel van Maleisië sprake van een echt droog seizoen en dit heeft als voordeel dat het land eigenlijk het hele jaar groen is.

 

Peninsular
In de bergen, zoals in de Cameron Highlands, is het koeler (ongeveer 20 graden) dan in de rest van Maleisië. Hoewel er geen echte droge tijd is, is er wel een natte periode: de regentijd loopt aan de oostkust van november tot en met februari en aan de westkust iets eerder van september tot en met december. Aan de oostkust valt veel meer regen dan aan de westkust, en aan de oostkust heeft de regentijd meer invloed op het dagelijkse leven.

 

Borneo (Sabah en Sarawak)
Borneo kun je in principe het gehele jaar bezoeken maar als beste reistijd wordt de drogere tijd aanraden van mei t/m oktober. De meeste regen valt in de periode van oktober t/m maart, met een hoogtepunt in december en januari rondom Kuching in Sarawak. Het regent hier dan echt vaak en ook een lange tijd achter elkaar. In het noordelijker gelegen Sabah valt in de periode van mei tot november de meeste regen. In Sabah regent het over het algemeen minder dan in Sarawak.

 

Contact
close slider