headlinenieuwtestdef
home

Met OutSight naar Maleisie

calamiteitenfonds

Lemanak: longhouses & orang-oetans

Kuching – Lemanak – Kuching

3 dagen, 2 nachten

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Maleisie- Semenggoh, Orang Utan

Een schitterende bouwsteen (op privé-basis of in internationale groep) die je meeneemt naar immense oerwouden en traditionele longhouses aan de Lemanak rivier. Ideaal als je wat minder tijd hebt en toch de unieke sfeer van Borneo wilt proeven! Op weg naar Lemanak bezoek je een cacao- en peperplantage en natuurlijk de orang-oetans in het Semenggoh Wildlife Centre. Aangekomen bij je longhouse maak je kennis met het dagelijks leven en de gewoonten van de Dayak stam. Je maakt junglewandelingen en boottochten, en verblijft twee nachten in een eenvoudige longhouse.


Dag 1: vanuit Kuching via de orang-oetans in het Semenggoh Wildlife Centre naar Lemanak
Dag 2: Lemanak, junglewandeling & boottocht
Dag 3: terug naar Kuching, einde bouwsteen

Prijs vanaf € 295,- p.p. in internationale groep
Prijs vanaf € 309,- p.p. op privé-basis

Inbegrepen: vervoer per auto en boot, 2 overnachtingen in traditioneel longhouse (eenvoudig, gedeelde faciliteiten), diensten van een Engelssprekende gids, maaltijden vanaf de lunch op dag 1 tot en met lunch op dag 3
Niet inbegrepen: fooien, overige maaltijden

 

Reiscode MYT001: in internationale groep
Reiscode MYT101:
op privé-basis

 

Mee te nemen: goede wandelschoenen, zwemkleding, regenjas,  zaklamp en anti-insectenmiddel.

Bij deze bouwsteen overnacht je in het gastenverblijf van een traditionele longhouse. Je slaapt met meerdere personen in een ruimte en er zijn weinig faciliteiten.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Maleisië op Borneo.

Dag 1: vanuit Kuching via de orang-oetans in het Semenggoh Wildlife Centre naar Lemanak
Vanmorgen word je rond 08.00 uur opgehaald bij je hotel voor de 4 uur durende rit naar de Lemanak River Jetty. Onderweg worden diverse stops gemaakt. Het eerste bezoek is het Semenggoh Wildlife Centre, waar je kennis kunt maken met de orang-oetans die hier worden voorbereid op hun terugkeer naar vrijheid! Ook een bezoek aan een typisch Dayak handelsstadje staat op het programma. Je lunch in een lokaal restaurant in Lanchau. Hierna stap je over in de longboat, en bereik je na circa 45 minuten het longhouse  waar je de komende dagen zult verblijven. Je verblijft in het eenvoudige gastenverblijf met gedeelde, primitieve sanitaire faciliteiten. In de middag heb je volop de gelegenheid kennis te maken met de bewoners van de longhouse en de dagelijkse werkzaamheden. Na het diner volgt een gezellige avond met dans en muziek.

 

Dag 2: Lemanak, junglewandeling & boottocht
Vandaag maak je verder kennis met de lokale tradities van de Dayaks, zoals een blaaspijpdemonstratie. Daarna wordt er een wandeling door de indrukwekkende jungle gemaakt, waarbij je meer kunt leren van de levensomstandigheden en tradities van dit volk. In de middag ga je per boot verder stroomopwaarts de rivier op, tegen de stroomversnellingen in. Onderweg stop je voor een eenvoudige picknicklunch langs de rivier. Daarna stap je weer in de boot, stroomafwaarts op de terugweg naar je longhouse. Onderweg bezoek je nog een lokaal schooltje en een ander longhouse.

 

Dag 3: terug naar Kuching, einde bouwsteen
Na het ontbijt stap je in de boot terug naar de steiger. Hier staat het busje te wachten en word je teruggebracht naar Kuching. Onderweg wordt er nog gestopt voor lunch in een lokaal restaurant. Natuurlijk kunnen we een aansluitende overnachting in Kuching voor je regelen. Geef dit dan door bij de ‘opmerkingen’ in je reisaanvraag, we maken van je aangevraagde bouwstenen altijd een logisch en passend reisvoorstel, en houden graag rekening met je opmerkingen, wensen en voorkeuren! Vanuit Kuching kun je op zoek naar de neusapen in het Bako National Park, of doorreizen naar naar Mulu, het grootste nationale park op Sarawak. Of misschien vlieg je wel naar Kota Kinabalu voor een bezoek aan Sabah, het oosten van Borneo. Vanuit Kuching kun je ook weer terugvliegen naar Kuala Lumpur.

Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 4 rondreizen »
Mijn reis

Kies de bouwstenen »

1- Bekijk de bouwstenen

2- Maak je keuze met ‘Toevoegen aan Mijn Reis’

3- Klik op Mijn Reis voor je selectie

4- Bekijk en pas aan

5- Vraag jouw reis aan (geheel vrijblijvend)!

Volgende stap: controleer of wijzig je reisplan en voeg eventuele vragen, wensen, voorkeuren en opmerkingen toe.

Volgende »

Over prijzen en boeken »

Als je Mijn Reis, met je eventuele opmerkingen of aanvullende wensen, naar ons hebt verstuurd nemen we zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen 3 werkdagen, contact met je op om je reiswensen af te stemmen. Geef ons ook vooral input over je wensen!
We zullen dan van de geselecteerde bouwstenen een logische reis maken door er transfers, vervoersonderdelen en eventuele hotelovernachtingen tussen te zetten.

Complete rondreizen »

Teveel keuze? Moeilijk kiezen uit al onze losse bouwstenen? Maak het jezelf makkelijk en ga naar de door ons samengestelde rondreizen!

Outsight
Vragen? Bel: 020-6702656