headlinenieuwtestdef
home

Met OutSight naar Maleisie

calamiteitenfonds

Naar de top van Mount Kinabalu

Kota Kinabalu – Kinabalu National Park – Kota Kinabalu

3 dagen, 2 nachten

Prijs € 615,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Maleisie bouwsteen - Mount Kinabalu

Deze bouwsteen is een trekking in internationale groep naar de top van de 4100 meter hoge Mount Kinabalu! De klim zal worden beloond met een prachtige zonsopkomst en spectaculaire vergezichten. Langs wisselende vegetatie ga je naar boven, waar je overnacht op een hoogte van 3200 meter om de volgende dag in alle vroegte het laatste stukje naar de top te beklimmen en te genieten van de opkomende zon.


Dag 1: van Kota Kinabalu naar Kinabalu National Park, begin trekking
Dag 2: trekking in Kinabalu National Park
Dag 3: beklimming van de top, terug naar Kota Kinabalu, einde bouwsteen

Prijs € 615,- p.p.

Inbegrepen: 1 overnachting in een lodge, 1 overnachting in eenvoudig guesthouse, slaapzak, diensten van Engelssprekende gids, maaltijden vanaf de lunch op dag 1 tot en met lunch op dag 3, entreegeld Kinabalu Park
Niet inbegrepen: fooien en overige maaltijden

 

Mee te nemen: goede wandelschoenen, sandalen, regenjas, sweater/trui, zaklamp, handschoenen, anti-insectenmiddel en waterfles.

 

 

Reiscode: MYT004

Tijdens de beklimming van de Mount Kinabalu overnacht je eerst in een lodge aan de voet van de Mount Kinabalu. De tweede nacht, onderweg naar de top, overnacht je in het Laban Rata Guesthouse, op 3200 meter hoogte. Dit is een gezellig maar eenvoudig guesthouse waar je veel andere ‘klimmers’ zult tegenkomen. Je slaapt met maximaal 8 personen in een kamer, de sanitaire voorzieningen zijn eenvoudig.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Maleisië op Borneo.

Dag 1: van Kota Kinabalu naar Kinabalu National Park, begin trekking
Rond 08.00 uur word je opgehaald bij het hotel voor de rit naar het Kinabalu National Park (circa 2 uur rijden). Onderweg heb je al een prachtig uitzicht op de indrukwekkende berg. Het park ligt circa 1600 meter boven zeeniveau, dus het is hier meteen al een stuk koeler dan in Kota Kinabalu. Onder begeleiding van de gids maak je een wandeling om kennis te maken met de indrukwekkende flora en fauna van het park. Na de lunch krijg je een videopresentatie over het park en daarna maak je een wandeling door de botanische tuin met veel vleesetende planten en mooie orchideëen. Je overnacht in een lodge, met een prachtig uitzicht over de Mount Kinabalu.

 

Dag 2: trekking in Kinabalu National Park
Na het ontbijt heb je een transfer naar het hoofdkwartier van het park waar er een verplichte registratie is voor de beklimming van de Mount Kinabalu. Hier maak je kennis met de (verplichte) gids en word je met de bus naar de Timponon Gate gebracht. Hier begint de wandeling naar het guesthouse, van 1890 naar 3200 meter hoogte. Onderweg is het puur genieten van de prachtige uitzichten en de mooie planten en bloemen. Aan het einde van de middag kom je aan in het guesthouse, waar je tijd hebt om uit te rusten en te genieten van de zonsondergang vanaf de veranda.

 

Dag 3: beklimming van de top, terug naar Kota Kinabalu, einde bouwsteen
In de zeer vroege ochtend (nacht), na een kop koffie of thee, begint de klim in het donker naar de top. Met behulp van een zaklamp en touwen bereik je (als het goed is) vlak voor de zonsopgang de top, om te genieten van het prachtige uitzicht over Borneo. Als het helder is, kun je zelfs de eilanden van de Filippijnen zien liggen. Hierna begint de (misschien nog wel zwaardere) afdaling, allereerst naar het guesthouse voor een licht ontbijt en om even op te warmen in de zon. Daarna vervolg je de afdaling naar het hoofdkwartier van het park. Vanaf hier word je weer teruggebracht naar Kota Kinabalu, waar deze bouwsteen eindigt. Natuurlijk kunnen we een aansluitende overnachting in Kota Kinabalu voor je regelen, geef dit dan even door bij de ‘opmerkingen’ in je reisaanvraag, we maken van je aangevraagde bouwstenen altijd een logisch en passend reisvoorstel, en houden graag rekening met je opmerkingen, wensen en voorkeuren! Vanuit Kota Kinabalu kun je naar Sandakan vliegen voor een bezoek aan de jungle van de Kinabatangan rivier en de schildpadden van Selingan Island. Of kies voor een relaxed strandverblijf op Manukan Island, voor de kust van Kota Kinabalu voordat je terug vliegt naar Nederland.

Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 4 rondreizen »
Mijn reis

Kies de bouwstenen »

1- Bekijk de bouwstenen

2- Maak je keuze met ‘Toevoegen aan Mijn Reis’

3- Klik op Mijn Reis voor je selectie

4- Bekijk en pas aan

5- Vraag jouw reis aan (geheel vrijblijvend)!

Volgende stap: controleer of wijzig je reisplan en voeg eventuele vragen, wensen, voorkeuren en opmerkingen toe.

Volgende »

Over prijzen en boeken »

Als je Mijn Reis, met je eventuele opmerkingen of aanvullende wensen, naar ons hebt verstuurd nemen we zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen 3 werkdagen, contact met je op om je reiswensen af te stemmen. Geef ons ook vooral input over je wensen!
We zullen dan van de geselecteerde bouwstenen een logische reis maken door er transfers, vervoersonderdelen en eventuele hotelovernachtingen tussen te zetten.

Complete rondreizen »

Teveel keuze? Moeilijk kiezen uit al onze losse bouwstenen? Maak het jezelf makkelijk en ga naar de door ons samengestelde rondreizen!

Outsight
Vragen? Bel: 020-6702656